dilluns, 1 de juny de 2009

La Vinyeta: Encara millor

He passat pel celler La Vinyeta de Mollet de Peralada i he tastat les noves collites. Cada vegada m'agrada més aquest celler i els seus vins. És clar que ja des del primer moment es va veure que estàvem davant d'un projecte seriós i engrescador, però aquestes noves collites confirmen, si cal, aquella primera impressió. Tot hi és escaient: un indret "de postal", unes instal·lacions avançades i mesurades, uns preus molt raonables, i unes idees força clares de com cal fer les coses.

El llavors* 2007 (amb la seva etiqueta d'un disseny força exagerat) és un cabernet-samsó-merlot-garnatxa de criança curta, molt ben afinat, amb un nas plaent i una justa complexitat en boca. M'ha semblat més equilibrat i saborós que el 2006. Però on el celler mostra tot el seu millor potencial és en els dos vins sense criança: Heus* negre 2008 i Heus* blanc 2008. Diria que, a nivell de vins sense criança, són potser del bo i millor que avui es pot trobar a l'Empordà. El negre té un pas de boca impecable, hom diria que té les notes cremoses que associem a la criança en fusta. Molt ple, molt plaent i també més complex, més elegant, que les collites anteriors. Suposo que la vinya va a més amb el pas dels anys. El blanc és una demostració més del que es pot fer a l'Empordà amb la garnatxa blanca. Ja en el tast que vaig fer al propi celler em va impressionar el nas franc i precís i un volum a la boca força considerable.

Tot fa pensar que aquest celler ens donarà, si res no es malmet, moltes més collites de bon vi, en el futur.

1 comentari:

Nuria ha dit...

Tens tota la rao. Els vins d'aquest celler son espectaculars, incloses les etiquetes, de les que s'han endut el premi laus per la seva etiqueta del Llavors 08.
El proper 16 juliol a Barcelona espodran tastar tots els seus vins i olis a la botiga Ogum Vins www.ogumvins.com, informeu-vos!