divendres, 16 de juliol del 2010

Un objecte simple i encertat

Sovint, la diferència entre un estri útil i una andròmina es basa en alguns petits detalls molt subtils.

Per exemple: Suposo que, qui més, qui menys, tothom té alguna mena de petit cossi per refredar les ampolles de vi. El cert és que no són gens pràctics i no conviden a ser usats amb la quotidianitat que el clima de les nostres llars exigeix.

En canvi, conec una variació d'aquest tema que, per una sèrie de motius, és encertadíssima. Es tracta d'una simple bossa de plàstic transparent, força consistent, amb dues nanses. Crec que se'n diu "Chill-Bag".

Què té aquest model que el faci tan útil? Com he dit abans, el que marca la diferencia amb l'andròmina que tenim perduda en algun armari i que sempre ens fa mandra d'usar, és una sèrie de petits detalls. Per exemple:
  • Es plega i no ocupa cap espai. Cap en qualsevol calaix de la cuina. Sempre el tens a ma.
  • Es maneja amb una sola ma. El pots transportar amunt i avall amb una sola ma. El pots omplir d'aigua amb una sola ma. No vessa. Pots fins i tot dur diverses ampolles, cadascuna amb la seva bossa, amb gran facilitat.
  • Utilitza glaçons ordinaris. No requereix cap peça específica que calgui tenir al congelador.
  • Té un preu molt econòmic.
  • En pots tenir dos o tres, un per a cada ampolla.
Per tot això, d'ençà que vaig "descobrir" aquesta bossa tan simple, l'utilitzo gairebé cada dia, estiu i hivern.

Tradicionalment, la galleda de refredar el vi s'associa al vi blanc o al cava. De fet, però, aquest instrument és més imprescindible per al vi negre que no pas per al blanc. En efecte: en el cas del vi blanc, la nevera és, en la major part dels casos, prou útil, però en el cas del vi negre, la nevera no ens resol el problema: la millor manera de dur una ampolla de vi negre a la seva temperatura òptima consisteix en ficar l'ampolla en aquesta "chill bag", amb aigua i gel, i esperar que la temperatura baixi fins el punt correcte.

Recomano, doncs, aquest instrument, per davant de qualsevol altra opció de les que jo conec.