divendres, 10 de juny del 2011

Diada de vins i festa

Broqueta de llagostí amb coco al curry i anacard, bombó de foie amb cacau, tripa de bacallà amb cigrons, neula farcida de xocolata negra amb taronja, steak tàrtar amb anguila fumada, maduixot macerat amb vinagre d'anxova i formatge... i l'arròs de porc i trompetes de la mort... i moltes altres delícies. I la visió del mar, més enllà de les vinyes, i el sauló i fins la gotellada breu i refrescant.

Es tracta de la diada de portes obertes d'Alta Alella i s'inaugura el centre d'enoturisme. El nombre de convidats és molt gran. El celler posa a la nostra disposició tots els seus vins i caves i algun "bonus", com una vertical de Dolç Mataró del 2001 al 2009. A cadascun dels espais del celler hi ha una oferta gastronòmica engrescadora, presentada per diversos establiments ben coneguts —Can Vinyers de Matadepera, Casa Graupera de Mataró o l'Arrosseria de l'Andreu, de Cunit, per exemple—, acompanyada pels productes d'Alta Alella més apropiats.

No podria repetir quins vins vaig tastar —no era pas un dia per prendre notes: Em vaig deixar endur per un cert atzar, sense cap intenció analítica. Recordo, per exemple, la personalitat del Laietà Iluro Rosé que vaig maridar amb una neula de xocolata i maduixa de la Casa Graupera —exquisida. Aquest cava, que té més de vint mesos de criança, està fet amb la varietat mataró i és delicadament saborós, amb una bella consistència. Recordo, també, el Opus Evolution, un gran cava de llarga criança, a base de chardonnay i pinot noir, que va acompanyar-me amb el tàrtar de tonyina de Moll Oest, del Masnou. I el monumental arròs amb trompetes de la mort el vaig menjar amb el Mirgin Rosé, un pinot noir parcialment fermentat en fusta, molt original, molt plaent.

L'ambient de festa és extraordinari. Les nuvolades del matí s'han allunyat i ara el mar es fa més present. Les vinyes, ufanoses, ens envolten. Hi ha gent d'arreu, amics d'Alta Alella, viticultors, el món de la vinya i el vi en tota la seva amplitud. Tasto el Blanc de Neu, l'Exeo, l'Xtrem PS....

El meu gran error va ser haver de marxar abans d'hora...