diumenge, 18 de novembre del 2012

Domini propi

El setembre de l'any 2008 vaig decidir-me a obrir in blog a blogspot.com. Aquell estiu creia que ja coneixia tots els cellers de l'Empodà i no podia entendre que els vins de l'Empordà no fossin coneguts i apreciats arreu com els coneixia i els apreciava jo mateix. Amb l'atreviment que dóna la ignorància, vaig començar a escriure els primers articles d'aquest blog. La motivació era doble. D'una banda, volia fer alguna cosa per ajudar a "normalitzar" la situació del vi català —que en aquell any 2008 encara era absurdament anormal— i, a més, volia donar sortida a una certa necessitat interior d'expressar-me amb paraules —jo que m'he guanyat la vida com a matemàtic.


Han passat quatre any plens d'experiències enològiques —i, per damunt de tot, enogràfiques— i jo m'he anat fent conscient de la meva ignorància i de la magnitud del projecte que m'havia plantejat. En aquest mateix temps, el vi català ha anat guanyant el reconeixement que es mereix i sembla mentida, ara mateix, el creixement que ha experimentat la nostra enografia en aquest temps relativament curt.

Després del premi del 2010 i després de veure que el que jo escrivia ho llegien milers de persones, vaig pensar que havia arribat el moment de tenir una adreça pròpia, no subordinada a blogspot.com —més encara quan Google va començar a afegir el sufix .es a la meva adreça. He publicat 170 articles que fan referència a 177 cellers catalans. Esperonat per aquest mateix blog, he recorregut la nostra enografia com mai no ho havia fet. He sentit l'íntima satisfacció de parlar d'alguns grans vins catalans quan eren encara un projecte incipient i desconegut. He dit sempre allò que jo pensava sense sotmetre'm a cap altre condicionant que no sigui la tirania de la la meva pròpia consciència. Ja feia massa temps que creia que em calia un domini propi.

L'adreça que m'hauria agradat —l'adreça que semblava més natural— era vinsdecatalunya.cat, però el 30 de desembre del 2010 una empresa de Vilafranca havia registrat aquesta adreça que ara és la porta d'entrada  d'un cert projecte comercial de promoció dels vins catalans —que jo celebro que existeixi, però que res té a veure amb el meu blog. Descartat el .cat i descartat també el .com —que no s'adeia gens ni mica amb el caràcter no comercial d'aquest blog que jo escric— he optat per

vinsdecatalunya.org

i a partir d'ara em trobareu, doncs, en aquesta adreça —encara que l'antiga adreça de blogspot seguirà funcionant, per tal de no perdre els enllaços que s'han anat creant en aquests quatre anys de vida.

Espero que em seguiu visitant!