diumenge, 28 d’abril de 2013

Tocat (de l'ala)

Vaig conèixer el Tocat de l'Ala un dia de l'estiu passat que vaig coincidir amb en Santi Roig al seu minúscul celler Roig-Parals de Mollet de Peralada (ara ja s'ha instal·lat a un celler molt més gran). Hi havia anat a comprar-li algunes ampolles del seu gran Camí de Cormes 2007 i ell em va fer tastar un nou vi que encara era a un dipòsit. Em va agradar molt i en Santi em va explicar que es tractava d'una col·laboració entre en Toni Coca i ell. No és pas la primera vegada que un vi m'agrada molt i després sé que al seu darrera hi ha la ma d'en Toni Coca!


Ara aquell vi ja és una realitat i el podeu trobar al mercat. És fet amb garnatxa i carinyenes de vinyes velles —o molt velles— i s'ha criat només quatre mesos en bóta. Es diu Tocat de l'Ala 2011 i he de reconèixer que, si bé el nom no m'acabava d'agradar, un cop he vist l'etiqueta, que posa l'èmfasi en la paraula «TOCAT», els meus escrúpols han desaparegut.

He passat uns dies a l'Empordà, embadalit en la contemplació de la brotada dels ceps enmig de l'esclat primaveral de la vegetació i, a banda d'altres experiències enogràfiques que ja explicaré, si escau, he obert una ampolla d'aquest Tocat de l'Ala 2011. M'ha semblat encara molt millor —més fet, més sòlid— que quan el vaig tastar l'any passat. 


D'entrada diré que recomano que oxigeneu bé aquest vi, si voleu que mostri totes les seves qualitats. Quan ho fa, és magnífic, dens i concentrat, amb força i caràcter. Genera molt de sabor i té textura i cos molsuts, amb sensacions minerals i una llargada que es prolonga una bona estona. El sabor es va desplegant en capes successives, amb records de cacau i presència varietal de la carinyena. Un vi considerable que, a ulls clucs, em diu —que ningú s'escandalitzi!— més «Montsant» que «Empordà».

I caldrà seguir atents a aquesta col·laboració entre en Toni Coca i en Santi Roig perquè a la pàgina web de Coca i Fitó es fa esment d'un cert «Més Tocat de l'Ala» que potser ja és en alguna bóta o algun dipòsit de Mollet, esperant el seu moment...


2 comentaris:

jaume - premià de dalt ha dit...

Hola Jaume!

Ja tinc ganes de tastar aquest vi TOCAT de l'Ala, així com altres vins de Roig Parals, dels que gairebé tothom en parla bé ( per obrir boca l'altre dia vaig tastar el seu rosat que es diu La Botera i em va agradar molt).
Aquest interès augmenta, tal com dius, al veure la col.laboració que tenen amb en Toni Coca (realment impressionant les col.laboracions que ha fet i fa en força Cellers i en el seu propi), sens dubte un home i uns vins a seguir.
Enveja sana al veure les teves fotos de l'Empordà, ja ho crec que deuries quedat força embadalit.

Salut i bons vins.

Jaume Aguadé ha dit...

Bon dia Jaume (de Premià de Dalt),

Tens raó que allò que ha tocat la ma d'en Toni Coca té garantia d'interès i qualitat. Espero que aviat puguis tastar el Tocat de l'Ala i el Camí de Cormes i en puguem parlar.

Salut!

Jaume